Yoga retraites 2019

Yoga & walking
The yoga retreats can be in Dutch and English
15-21 September 2019
Yoga in the morning and nature walks in the afternoon

Yoga, meditation, morning silence, mild detox program,
singing bowl concert, nature walks in silence,
delicious vegetarian food.

CAYoga by Nell Berger
Host & cook Jeanine Jungslager
See program below
Shared double room € 600 pp, single room € 735 all in.
Please contact Jeanine for more details at partoucie@orange.fr

beleving, verwondering, bewustwording

Yoga, wolwerk & wandelen
12 – 18 mei 2019
‘s Morgens yoga, ‘s middags wolwerk en/of wandeling.

Yoga & wandelen
15 – 21 september 2019
‘s Morgens yoga, ‘s middags wandelen

Yoga, meditatie, stilte, natuur, wandelen,
werken met wol, klankconcert, milde detox,
heerlijk vegetarisch eten.

De mei retraite is uniek, we gaan yoga en crafting combineren.
We gaan werken met wol van de schapen uit de buurt en met wat we in de natuur vinden, op verschillende manieren:
oa. backstrap- en alternatief weven. Je hebt hiervoor geen enkele ervaring nodig.
We gaan een paar « barefoot slippers » vilten en een gemeenschappelijk werk maken van wol.
Wandelen in de Franse natuur om daar inspiratie en verwondering op te doen.
In deze retraite gaat het om beleving en bewustwording, een retraite die alle zintuigen zal prikkelen:
Het voelen van en werken met natuurlijke materialen, maar ook het voelen van en luisteren naar je lichaam tijdens de yoga, wat vertelt je lichaam je? De meditatie die je dichter naar jezelf voert. Het wandelen in stilte wat zorgt voor verbinding met de natuur. Het proeven van het eten, welke smaken hebben je voorkeur? De milde detox, het inademen van schone buitenlucht, je bewust worden van je ademhaling. Je creativiteit de vrije loop laten en zien wat je zelf creëert. Het leven bekijken vanuit je hart…..

Voor mensen die zin hebben in een speciale ervaring.

Critical Alignment Yoga:
Het lichaam wordt niet meer als ruim en licht ervaren, maar emoties, stress, angst en depressie gaan het overnemen. In C.A.Y. wordt in het eerste deel van de les gewerkt vanuit ontspanning om het lichaam positief te stemmen en te laten ontspannen. Vanuit deze aanpak wordt er aangestuurd naar kleine maar effectieve bewegingen om de stijfheid aan te pakken.
Je bent door die aanpak geheel betrokken bij wat je doet en wat je lichaam jou te vertellen heeft. De tijd nemen en aanwezig te zijn in het moment maken je bewust van de spanningen in je lichaam. De opbouw van de les geeft je de mogelijkheid om vanuit die confrontatie rustig  door te ademen, zodat de spanning minder wordt. Op deze manier kun je steeds meer los laten, spanningspatronen worden minder. Een ander lichaamsgevoel komt er voor in de plaats. Meer flexibiliteit, kracht en een open lichaamshouding

Stilte:
Als team kiezen we bewust voor stilte in de ochtend, tijdens de wandelingen en tijdens het wolwerk. In het begin vinden mensen dit over het algemeen asociaal en lastig. Gedurende de week valt er een last van ze af. Ze hoeven zich alleen maar op zichzelf te concentreren en de gesprekken in de tijd waarin de stilte verbroken kan worden, ervaren ze dat de contacten zich al verdiept hebben.

Digitaal:
Deze week zal er ook digitaal gedetoxt worden. Wifi zal twee uur per dag aanwezig zijn. We proberen zoveel mogelijk de telefoon op de kamer te houden en mensen zo min mogelijk met weetjes te bestoken. In het begin kan dit voor mensen best wel lastig zijn. Naderhand zijn ze blij met deze verovering op zichzelf.

Milde detox:
We gaan voor vegetarisch, geen koemelkproducten, geen koffie, suiker en alcohol. Ook dit geeft in het begin de nodige onzekerheid. Na drie dagen voelen mensen vaak dat er iets gebeurt in het lichaam waar ze geen vat op hebben en willen zo snel mogelijk een kop koffie. Als je wacht zul je merken dat je na deze week over veel meer energie beschikt dan daarvoor.

Transformatie:
De winterblues mogen eruit. Bij de meeste culturen gebeurt dit door het lichaam voor te bereiden op de zomer en dit wordt gedaan door te vasten. Wij vertalen dit naar een week van meer bewust worden. Weten wat je eet en wat je uit gewoonte doet. We willen niemand iets opdringen, maar we willen je graag een nieuwe ervaring meegeven, waarin je gaat merken dat je veel zelf in de hand hebt en je jezelf sterker maakt. Lichamelijk en geestelijk.
Durf los te laten, durf te leven.
Durf naar binnen te gaan want daar ligt je rijkdom . Alles is al aanwezig.

Programma 15 – 21 September:
08.00 – 09.00 uur Warming up & meditation
09.00 – 09.30 uur Ontbijt / Breakfast
10.15 – 11.45 uur CA Yoga
12.30 – 13.30 uur Lunch
14.30 – 16.30 uur Nature walk
18.30 – 19.30 uur Dinner
20.00 – 21.00 uur Relaxing Yoga
Wednesday:
07.00 uur – 08.30 uur Zonnegroet / Sunsalutation
08.30 uur – 9.30 uur Ontbijt / Breakfast
10.15 uur – 12.00 uur CA Yoga
12.30 uur – 13.30 uur Lunch
14.30 uur – Walk along the river
18.30 uur – Dinner
20.00 uur – 21.00 uur Singing bowl concert by Guillaume Gogin

Tussendoor is er voldoende tijd voor een duik in het zwembad, een mooie wandeling of om je heerlijk met een boek in de grote tuin terug te trekken.

Je kunt met alles meedoen, maar niks moet, volg je intuïtie.
De combinatie van yoga, meditatie, stilte en creativiteit zorgt voor rust en verbinding met je innerlijke zelf.

Gedeelde kamer € 600 pp per week all in.
Eénpersoons kamer € 735 pp per week all in. 

Groepsgrootte max. 10 deelnemers

Trein: Amsterdam-Poitiers is 6 en een half uur. Op zondag 12 Mei en 15 September is er om 17.00 uur een auto op het station van Poitiers om je naar La Partoucie te brengen. € 30 retour. 
Vliegtuig
: Directe vlucht Amsterdam-Bordeaux, hier kun je een auto huren, het is 1 1/2 uur rijden naar La Partoucie.
Auto
: Amsterdam-La Partoucie ongeveer 9 uur rijden.

Ons team bestaat uit:

Jeanine Jungslager, eigenaresse La Partoucie:
Opleiding mode en textiele werkvormen. Styliste en kostumière voor film en tv produkties. Woonde en werkte in Amsterdam, Florence en Los Angeles. Met man Wim Dieffenbach, bioloog en lampenontwerper, vervallen landgoed La Partoucie in ZW-Frankrijk opgeknapt, organiseert hier sinds 2012 yoga en creatieve retraites. Kookt vegetarisch en deels Ayurvedisch.

Nell Berger, yoga lerares:
Theaterschool, dansimprovisatie, kunstprojecten, community-artprojects,
Hatha en critical alignment yoga. Geeft 8 wekelijkse lessen op verschillende locaties in Amsterdam. o.a. Blue Birds, Yogalab, de Roos. Yoga Retraites in Duitsland en Frankrijk. Geeft Ayurvedische massage.
http://www.yoganell.nl 

Anne van Ogtrop, wool creative:
Vakopleiding Textiel Detex, Rotterdamse Snijschool. Tropenmuseum Junior; begeleiden kinderen in cultuur programma’s oa. Marokko, kleding voor programma Peru, research Australië en Iran. Atelier-winkel dans- en theaterkostuums. Ontwerp en maken van wel 1000 truien. Initiatiefnemer Cultuur te Gast, programma’s samenstellen voor basisscholen, gebruikmakend van bestaand museum materiaal, over niet westerse culturen.

Meer info en aanmelden via Jeanine: partoucie@orange.fr 

 
Reviews 2019

Flying from South Florida not knowing what to find, found a wonderful experience at a gorgeous setting. Hostess was warm and with a great sense of humor, took care of all our needs and cooked delicious meals. The Yoga was amazing and the teacher, Nell, was incredible. Best yoga teacher I’ve had in 25 years. I highly recommend this place.           
Elena Reese 

Pembroke Pines, Florida

I found out about the yoga retreat at La Partoucie through a friend in my yoga class. Unfortunately, she was not able to come with us and I rounded up a group
of three other brave ladies plus me and traveled to France for this experience. What a treat and treasure this was !!!! Jeanine was a wonderful host, always accommodating and cooking great meals and making everything smooth and easy going for our group, with a fun twist !!!
Nell was full of ideas and inventive ways to teach yoga and expand our universe to a greater level on a personal and educational level.
What can I say, everything at La Partoucie was wonderful, plus I made a bunch of new friends as well !!!
I would highly recommend them !!!

Karina, USA

Een week in een hartverwarmde omgeving, goed voor balans in mind & body, die ik ieder mens zou gunnen.
Noor, Amsterdam