Yoga retraites 2020

Yoga & walking
The yoga retreats can be in Dutch and English
6 – 12 September (fully booked)
13 – 19 September
Yoga in the morning and nature walks in the afternoon

Yoga, meditation, morning silence, mild detox program,
singing bowl concert, nature walks in silence,
delicious vegetarian food.

CA Yoga by Nell Berger
Host & cook Jeanine Jungslager
See program below
Shared double room € 600 pp, single room € 735 all in.
Please contact Jeanine for more details at partoucie@orange.fr

Yoga & wandelen
6 – 12 september (vol)
13 – 19 september
‘s Morgens yoga, ‘s middags wandelen

Yoga, meditatie, stilte, natuur, wandelen,
klankschaal concert, milde detox,
heerlijk vegetarisch eten.

In deze retraite gaat het om beleving, verwondering en bewustwording,
Het voelen van en luisteren naar je lichaam tijdens de yoga, wat vertelt je lichaam je? De meditatie die je dichter naar jezelf voert. Het wandelen in stilte wat zorgt voor verbinding met de natuur. De milde detox, proeven wat je eet. Het inademen van schone buitenlucht, je bewust worden van je ademhaling. Het leven bekijken vanuit je hart…..

Voor mensen die zin hebben in een speciale ervaring.

Critical Alignment Yoga:
Het lichaam wordt niet meer als ruim en licht ervaren, maar emoties, stress, angst en depressie gaan het overnemen. In C.A.Y. wordt in het eerste deel van de les gewerkt vanuit ontspanning om het lichaam positief te stemmen en te laten ontspannen. Vanuit deze aanpak wordt er aangestuurd naar kleine maar effectieve bewegingen om de stijfheid aan te pakken.
Je bent door die aanpak geheel betrokken bij wat je doet en wat je lichaam jou te vertellen heeft. De tijd nemen en aanwezig te zijn in het moment maken je bewust van de spanningen in je lichaam. De opbouw van de les geeft je de mogelijkheid om vanuit die confrontatie rustig  door te ademen, zodat de spanning minder wordt. Op deze manier kun je steeds meer los laten, spanningspatronen worden minder. Een ander lichaamsgevoel komt er voor in de plaats. Meer flexibiliteit, kracht en een open lichaamshouding

Stilte:
Als team kiezen we bewust voor stilte in de ochtend en tijdens de wandelingen. In het begin vinden mensen dit over het algemeen asociaal en lastig. Gedurende de week valt er een last van ze af. Ze hoeven zich alleen maar op zichzelf te concentreren en de gesprekken in de tijd waarin de stilte verbroken kan worden, ervaren ze dat de contacten zich al verdiept hebben.

Digitaal:
Deze week zal er ook digitaal gedetoxt worden. We proberen zoveel mogelijk de telefoon op de kamer te houden en mensen zo min mogelijk met weetjes te bestoken. In het begin kan dit voor mensen best wel lastig zijn. Naderhand zijn ze blij met deze verovering op zichzelf.

Milde detox:
We gaan voor vegetarisch, geen koemelkproducten, geen koffie, suiker en alcohol. Ook dit geeft in het begin de nodige onzekerheid. Na drie dagen voelen mensen vaak dat er iets gebeurt in het lichaam waar ze geen vat op hebben en willen zo snel mogelijk een kop koffie. Als je wacht zul je merken dat je na deze week over veel meer energie beschikt dan daarvoor.

Transformatie:
Reiniging, in veel culturen gebeurt dit door te vasten. Wij vertalen dit naar een week van meer bewust worden. Weten wat je eet en wat je uit gewoonte doet. We willen niemand iets opdringen, maar we willen je graag een nieuwe ervaring meegeven, waarin je gaat merken dat je veel zelf in de hand hebt en je jezelf sterker kunt maken. Lichamelijk en geestelijk. Durf los te laten, durf te leven.
Durf naar binnen te gaan want daar ligt je rijkdom . Alles is al aanwezig.

Programma maandag – vrijdag:
08.00 – 09.00 uur Warming up & meditation
09.00 – 09.30 uur Ontbijt / Breakfast
10.15 – 11.45 uur CA Yoga
12.30 – 13.30 uur Lunch
15.00 – 16.30 uur Wandelen / Nature walk
18.30 – 19.30 uur Dinner
20.00 – 21.00 uur Relaxing Yoga
Woensdag:
07.30 uur – 09.00 uur Zonnegroet / Sunsalutation & meditation
09.00 uur – 9.30 uur Ontbijt / Breakfast
10.15 uur – 11.45 uur CA Yoga
12.30 uur – 13.30 uur Lunch
14.30 uur – Wandeling langs de rivier / Walk along the river
18.30 uur – Dinner
20.00 uur – 21.00 uur Singing bowl concert by Guillaume Gogin

Tussendoor is er voldoende tijd voor een duik in het zwembad, een mooie wandeling of om je heerlijk met een boek in de grote tuin terug te trekken.

Je kunt met alles meedoen, maar niks moet, volg je intuïtie.
De combinatie van yoga, meditatie en stilte zorgt voor rust en verbinding met je innerlijke zelf.

Gedeelde kamer € 600 pp per week all in.
Eénpersoons kamer € 735 pp per week all in. 

Groepsgrootte max. 10 deelnemers

Trein: Amsterdam-Poitiers is 6 en een half uur. Op zondag 6 en 13 September is er om 17.00 uur een auto op het station van Poitiers om je naar La Partoucie te brengen. € 30 retour. 
Vliegtuig
: Directe vlucht Amsterdam-Bordeaux, hier kun je een auto huren, het is 1 1/2 uur rijden naar La Partoucie.
Auto
: Amsterdam-La Partoucie ongeveer 9 uur rijden.

Ons team bestaat uit:

Jeanine Jungslager, eigenaresse La Partoucie:
Opleiding mode en textiele werkvormen. Styliste en kostumière voor film en tv produkties. Woonde en werkte in Amsterdam, Florence en Los Angeles. Met man Wim Dieffenbach, bioloog en lampenontwerper, vervallen landgoed La Partoucie in ZW-Frankrijk opgeknapt, organiseert hier sinds 2012 yoga en creatieve retraites. Kookt vegetarisch en deels Ayurvedisch.

Nell Berger, yoga lerares:
Theaterschool, dansimprovisatie, kunstprojecten, community-artprojects,
Hatha en critical alignment yoga. Geeft 8 wekelijkse lessen op verschillende locaties in Amsterdam. o.a. Blue Birds, Yogalab, de Roos. Yoga Retraites in Duitsland en Frankrijk. Geeft Ayurvedische massage.
http://www.yoganell.nl 

Meer info en aanmelden via Jeanine: partoucie@orange.fr 

Reviews 2019

Lieve Nell en Jeanine
Mijn tijd in la Partoucie was fantastisch en precies wat ik nodig had .Ik heb ontzettend genoten van het mooie weer de mensen om mij heen en het programma.Even dacht ik vooraf, zou het niet tezwaar zijn voor mijn lijf een hele week yoga.Maar nee het was goed gedoseerd met spelletjes e.d.waarbij we veel gelachen hebben.En niets moet, je mag meedoen.De wandeling langs de rivier het bezoek aan de kasteel ruïne ,de klankschaalavond het was allemaal even leuk en interessant .Ook het shoppen en ons internationale gezelschap was heel inspirerend.De 4 Amerikaanse latina’s brachten een vrolijke ontspannen sfeer mee. Het eten was super lekker, elke dag anders ook de verse smoothie in de ochtend met eetbaar bloemetje uit de tuin .Heerlijk als ik daaraan terug denk.
Het samen weven met wol en dingen uit de tuin was ook leuk vooral het wandkleed wat Jeanine later heeft afgemaakt is iets heel bijzonders geworden en een blijvende herinnering aan deze week. Ik teer nog steeds op de goede energie die ik opgedaan heb en hoop het nog lang bij me te houden. Voel me super of ik de hele wereld weer aan kan.
Lieve groet van Sylvia

Flying from South Florida not knowing what to find, found a wonderful experience at a gorgeous setting. Hostess was warm and with a great sense of humor, took care of all our needs and cooked delicious meals. The Yoga was amazing and the teacher, Nell, was incredible. Best yoga teacher I’ve had in 25 years. I highly recommend this place.
Elena Reese 

Pembroke Pines, Florida

I found out about the yoga retreat at La Partoucie through a friend in my yoga class. Unfortunately, she was not able to come with us and I rounded up a group
of three other brave ladies plus me and traveled to France for this experience. What a treat and treasure this was !!!! Jeanine was a wonderful host, always accommodating and cooking great meals and making everything smooth and easy going for our group, with a fun twist !!!
Nell was full of ideas and inventive ways to teach yoga and expand our universe to a greater level on a personal and educational level.
What can I say, everything at La Partoucie was wonderful, plus I made a bunch of new friends as well !!!
I would highly recommend them !!!

Karina, USA

Hi Jeanine and Nell!
I am sending this one to show my immense gratitude for the wonderful job that both of you did organizing and during our stay for the retreat Jeannine not only an amazing hostess and chef, you are a great warm friend and make feel everyone like we are in our home Nell I learned a lot from you and admire your creativity in order to do everyday different keeping the attention of the students and also having fun La Partoucie” a beautiful, spacious and clean place Everybody is asking me “ how was your retreat?” And I respond : amazing better than I expected So I would highly recommend the place and the people who organized this retreat.
Love and gratitude from
Mary Midler

Een week in een hartverwarmende omgeving, goed voor balans in mind & body, die ik ieder mens zou gunnen.
Noor, Amsterdam

Annuleringsvoorwaarden:
2-1 maand 25%
1 maand – 7 dagen 50%
minder dan 7 dagen 100%
Je mag natuurlijk altijd je plek in de retraite aan iemand anders overdragen.

Publicité